2 tot 16 maanden

In de ochtend is er eerst tijd voor de ouders, om te vertellen hoe het met hun kindje gaat en om rustig afscheid te nemen. Daarna wordt de dagindeling bepaald door het ritme van de baby’s. Ze mogen hun eigen slaapritme aanhouden en wij voeden ze op verzoek.

We trekken heel veel tijd uit voor de verzorgmomenten, zoals voeden en verschonen. Dat zijn de momenten waarop een pedagogisch medewerker een-op-een-aandacht heeft voor de baby. Deze zit bijvoorbeeld lekker op schoot voor fruit, een fles of een boterham. En het verschonen van een luier gaat rustig en met aandacht voor het kind.

Bij kinderdagverblijf ZieZaZo zijn geen wippertjes en boxen, waardoor de kinderen niet beperkt worden in hun bewegingsvrijheid. We gebruiken wel een  speciaal babybankje, waar kindjes zelf in en uit kunnen klimmen.

De babygroep is zo ingericht, dat de kinderen bij binnenkomst actief worden geprikkeld om aan de slag te gaan met wat er klaar staat. Want tussen de verzorgmomenten door, is er rust, ruimte en tijd om zelf te spelen. En ook om elke dag naar buiten te gaan. 

In onze babygroep zijn maximaal 8 kinderen. Omdat de baby’s slapen volgens hun eigen ritme, is er op de groep meer rust en extra aandacht voor kindjes die wakker zijn.