34 maanden tot 4 jaar

’s Ochtends vertellen de peuters vaak zelf hoe het met ze gaat. Maar de ouders kunnen daar natuurlijk altijd iets aan toevoegen. Onze tafel is al gedekt, voor de kinderen die willen ontbijten. De anderen spelen op de groep.

Deze groep is zo ingericht, dat de kinderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen spelen. De peuters worden voorbereid op de basisschool met ons speciale 3+ plan. In de kring nemen de kinderen met de pedagogisch medewerkers het dagritme door. Ook zingen ze, vieren ze verjaardagen en is er aandacht voor het oefenen van de dagen van de week. 

Op het activiteitenlint zien de kinderen ook wat de planning voor die dag is. In elk geval gaan ze elke dag naar buiten. Ook wordt er veel geknutseld. Want schilderen, knippen, plakken of kleuren, de kinderen vinden het heerlijk en nemen hun mooie kunstwerken graag mee naar huis.

Bij de lunch smeren de peuters zelf hun brood. Sommigen gaan daarna nog even slapen. De anderen blijven op de groep en spelen rustig een spelletje, maken een puzzel of lezen een boek.

In de ochtend en middag zetten de pedagogisch medewerkers tussendoor iets te drinken en een gezonde snack klaar. Wie daar zin in heeft, kan bijvoorbeeld een rijstwafel, fruit of wat knapperige groenten nemen.

En wanneer ze deze groep verlaten, is het tijd voor de volgende stap: de basisschool! En misschien ook wel voor bso ZieZaZo.