22 tot 40 maanden

In de ochtend is er eerst tijd voor de ouders, om te vertellen hoe het met hun peuter gaat en om rustig afscheid te nemen. Onze tafel is dan al gedekt, voor de kinderen die willen ontbijten. De anderen spelen op de groep.

Rond 9 uur worden de eerste activiteiten aangeboden: muziek, yoga, naar buiten of misschien wel iets creatiefs. Tijdens het spelen zetten de pedagogisch medewerkers iets te drinken en een cracker of rijstwafel klaar. De peuters mogen hier zelf iets van nemen, als ze daar trek in hebben.

Om half 12 is het tijd voor de lunch. Ze gaan ze met z’n allen aan tafel en smeren zelf hun brood. Daarna gaan sommige kinderen even lekker slapen. Peuters die niet meer slapen, lezen rustig een boekje op de groep of luieren een beetje.

’s Middags bieden we weer een activiteit aan. In elk geval gaan ook alle peuters elke dag naar buiten. En tussendoor is er groente en fruit voor iedereen. De een proeft voorzichtig en de ander kan er geen genoeg van krijgen!

In deze groep worden de kinderen steeds zelfstandiger. Voor een maaltijd gaan ze allemaal zelf hun handen wassen in de badkamer. Sommige peuters gaan al zelf naar de wc.