10 tot 28 maanden

In de ochtend is er eerst tijd voor de ouders, om te vertellen hoe het met hun dreumes gaat en om rustig afscheid te nemen. Onze tafel is dan al gedekt, voor de kinderen die willen ontbijten. De anderen spelen op de groep.

Wanneer pedagogisch medewerkers een activiteit aanbieden, zoals knutselen, zingen of puzzelen, mogen de kinderen zelf bepalen of ze mee willen doen. Spelen ze mee? Dan hoort samen opruimen er ook bij.

Nadat ze met z’n allen fruit hebben gegeten, gaan sommige kinderen lekker slapen. Eén keer op een dag of nog wat vaker? Wij overleggen met de ouders en kijken naar de behoeften van de kinderen.

Rond half 12 lunchen de kinderen die dan wakker zijn. De anderen eten wat later. Bij alles wat we doen, bevorderen we de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van deze kinderen. Ze eten al van een stenen bordje en drinken uit een glas.

In de middag kunnen ze weer meedoen met een activiteit, nu bijvoorbeeld samen muziek maken. Doordat de dreumesen hun eigen ritme aanhouden, kunnen de pedagogisch medewerkers veel tijd en aandacht besteden aan iedereen. En kan iedereen elke dag lekker buiten spelen.