groepsindeling

Bij kinderdagverblijf ZieZaZo werken we met horizontale groepen. Kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd zitten dan bij elkaar in één groep. Zo kunnen wij de groepsruimte en de activiteiten heel goed afstemmen op hun behoeften.

Babygroep – 2 – 16 maanden – maximaal 8 kinderen
Baby’s vanaf 2 maanden kunnen bij ons terecht in één van onze babygroepen. Hier is alle rust, ruimte en gelegenheid om vrij te bewegen, te ontdekken en te ontwikkelen. We gebruiken geen wippertjes en boxen, omdat we de bewegingsvrijheid van de kinderen daarmee zouden beperken. Omdat de kindjes in dezelfde fasen zitten, kunnen de pedagogisch medewerkers de zorg en begeleiding optimaal op hen afstemmen. 

Dreumesgroep 10 – 28 maanden – maximaal 10 kinderen
Afhankelijk van hun behoeften en ontwikkeling, stromen baby’s tussen de 10e en 16e maand door naar één van de dreumesgroepen. Meestal samen met een vriendje. Dreumesen zijn echte ontdekkers. De indeling van hun groepsruimte stimuleert hun grove en fijne motoriek en hun creativiteit. Ze eten en drinken gezellig samen aan tafel en leren elkaar hun nieuwste kunstjes.

Peutergroep 22 – 40 maanden – maximaal 12 kinderen
Tussen de 22e en 28e maand gaan de dreumesen door naar de peutergroep. Dit is een grote groepsruimte, met veel plek om te stoeien en hun motoriek optimaal te ontwikkelen. De pedagogisch medewerkers hebben een dagprogramma, waar veel peuters geen genoeg van kunnen krijgen.

3+ groep 34 – 48 maanden – maximaal 16 kinderen
In de 3+ groep wordt de zelfstandigheid van de oudere peuters gestimuleerd, door ze te laten eten aan kleine tafeltjes en zelf hun brood te laten smeren. Ze trekken er vaker op uit en speler met kleiner speelgoed. De kinderen worden in deze groep met z’n allen voorbereid op school.

bso – vanaf 4 jaar bso ZieZaZo
Aan schoolgaande kinderen bieden wij opvang vóór schooltijd, ná schooltijd en tijdens vakanties bij bso ZieZaZo. Onder één dak met kinderdagverblijf ZieZaZo. Dat is vertrouwd voor de kinderen en wel zo handig voor de ouders!