dagindeling

Omdat we bij kinderdagverblijf ZieZaZo werken met horizontale groepen, is de dagindeling in elke groep afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Baby’s hebben bijvoorbeeld meer verzorgingsmomenten. En peuters spelen en ravotten meer. Door onze indeling kunnen we daar goed op inspelen.

Ontbijt
Op alle groepen kunnen de kinderen ’s ochtends ontbijten. Op de babygroep zit een kindje dat brood eet, op schoot bij de pedagogisch medewerker. Vanaf de dreumesgroep zitten de kinderen samen aan tafel. Sommigen smeren zelf hun brood, anderen krijgen liever nog wat hulp.

Naar buiten
Alle kinderen gaan iedere dag naar buiten. Kinderdagverblijf ZieZaZo heeft een eigen afgesloten speeltuin met klimheuvel en glijbaan. De buitenruimte staat vol speelgoed en natuurlijk ontbreekt ook de zandbak niet! We gaan ook regelmatig naar de dierenweide, een speeltuin in de wijk of gewoon lekker wandelen. We gebruiken wandelwagens en speciale bolderkarren voor de kinderen die nog niet zelf lopen.

In de gymzaal/ het atelier
Ook binnen is genoeg te doen! In de gymzaal maken we muziek en doen we aan gym en yoga. Of we toveren de zaal om tot een prachtig atelier en maken er de mooiste kunstwerken. Zo prikkelen we de creativiteit.

Dagindeling per leeftijdsgroep
2 – 16 maanden
10 – 28 maanden
22 – 40 maanden
34 – 48 maanden