over ZieZaZo

logo_ziezazo_algm_sub_rgbZieZaZo kinderopvang bestaat uit het kinderdagverblijf, de kinderdagcentra, de peuterschool en de bso… ze zijn allemaal uniek én ze horen bij elkaar.

Oprichter & eigenaresse Gwen Frencken vertelt over het ontstaan:

Mijn man en ik hebben grote moeite gehad met het vinden van geschikte kinderopvang in Leidsche Rijn. Eerst voor onze dochter Ann-Sofie (oktober 2004) en later voor onze zoon Julius (september 2006).

We konden niet kiezen voor een passend kinderdagverblijf. De wachtlijsten waren lang en we moesten blij zijn als er überhaupt iets beschikbaar was. Gastouderopvang was toen geen goed alternatief. De gastouderbureaus zaten veraf en waren meer een soort administratiekantoor dan een controlerend orgaan.

Ik hoorde veel klachten van pedagogisch medewerkers uit de kinderopvang. De werkdruk was erg hoog. Weinig tijd voor de kinderen. Telkens weer nieuwe collega’s, door het hoge verloop.

Dit kon beter! Daarom ben ik een kinderopvangorganisatie gestart: LoKoWo. Met mijn managementopleiding (bedrijfskunde TU Eindhoven) als achtergrond, maar zonder ervaring in de kinderopvang, heb ik direct een professioneel team aangenomen. Samen hebben we LoKoWo uitgebouwd. Inmiddels vallen alle activiteiten onder de merknaam ZieZaZo.

ZieZaZo kinderdagcentra

Begin 2010 zijn de eerste kleinschalige kinderdagverblijven geopend in Leidsche Rijn, toen nog onder de naam LoKoWo kindercentra. Inmiddels zijn er kleinschalige kinderdagverblijven en bso’s bijgekomen in Emmen en Amersfoort. Kinderdagcentra ZieZaZo is een groot succes met tevreden ondernemers, ouders én kinderen.

ZieZaZo kinderdagverblijfIn augustus 2010 openden we de deuren van kinderdagverblijf ZieZaZo in de wijk Veldhuizen in De Meern, Leidsche Rijn. Hier werken we met horizontale groepen, waarin kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd bij elkaar zitten. De groepen voor de jongere kinderen zijn relatief klein en onze pedagogisch medewerkers hebben veel ervaring.

ZieZaZo bsoIn augustus 2011 zijn we in hetzelfde pand twee groepen voor buitenschoolse opvang gestart. Na een drukke schooldag kunnen de kinderen ontspannen bij bso ZieZaZo. Belangrijk zijn rust en aandacht. We hebben veel speelgoed, we gaan veel naar buiten en indien gewenst is er huiswerkbegeleiding.

logos_ziezazo_peuterschool

In 2015 is de peuterschool van start gegaan, speciaal  voor kinderen van 2 jaar tot het moment dat ze naar de basisschool toe gaan. Taalvaardigheid, zelfredzaamheid maar het ook (leren) samen spelen met leeftijdsgenoten wordt gestimuleerd.

 

52 weken per jaar staan we klaar voor kinderen van 0 – 12 jaar.
Benieuwd? Bel ons gerust op 030-6666447 voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een kennismaking en rondleiding.

Ik ontmoet je graag op een van onze opvanglocaties.

Gwen Frencken